Komponentdatabase

Sterkere Noca og Simpro – og strategien for videre vekst er klar

Noca og Simpro står langt sterkere nå som de er samlet. Etter at Simpro kjøpte Noca før jul i 2014 opplever Noca betydelige fordeler i hverdagen.

Nocas fabrikklokaler

Optimismen er stor hos Noca etter at Simpro tok over som nye eiere.

Nå har ledelsen i Noca og Simpro lagt en strategi som skal sikre konkurransedyktighet, kvalitet og robusthet i tiden fremover. Daglig leder i Noca, Frank Rudi, forklarer hvordan de to selskapene skal jobbe sammen for å skape flere og mer fornøyde kunder i året som kommer.

Daglig leder Frank Rudi i Noca

Daglig leder Frank Rudi kan se tilbake på et fjorår som tyder på store muligheter i fremtiden.

Felles ERP-system
«Strategien vår fremover har fire tydelige hovedpunkter. Felles for alle punktene er at de skal gjøre oss mer konkurransedyktig. Vi etablerer et felles ERP-system, som vil bety høyere produktivitet, bedre kvalitet på produktene og optimal integrasjon mellom Noca og Simpro», forklarer Rudi.

Forbedrer LEAN-arbeidet
LEAN-arbeidet skal forbedres, noe som vil gjøre produksjonen mer kostnadseffektiv. «Både Noca og Simpro har jobbet med LEAN lenge. Det betyr at vi kan ta med oss det beste fra begge steder og etablere det som standard for begge produksjonsstedene.»

Nye maskiner

Ny produksjonslinje er på plass i Nocas lokaler. Simpro skal straks kjøpe tilsvarende maskiner og de to selskapene tar dermed et stort skritt i retning felles teknologiplattform.

Økt automatisering
Rudi forteller også at økt automatisering vil være viktig i årene fremover. «Automatiseringen vil skje gjennom robotteknologi i produksjonen. I administrasjonen skal det også automatiseres gjennom rutiner og programvare. Dette gjør vi for å stille bedre i konkurranse med utenlandske aktører.»

Felles innkjøpsfunksjon
Automatisering kan senke kostnadene uten å påvirke kvaliteten negativt. Det gjør også en felles innkjøpsfunksjon. «To aktører har mer kapital enn én. Det gir oss mer makt i innkjøpsleddet», sier Rudi.

Nye eiere med forståelse for faget
Strategien kommer på toppen av forbedringer Noca allerede opplever som følge av Simpro-overtagelsen. «Det siste året har vi for alvor lagt merke til viktigheten av at eieren forstår behovene til en elektronikkprodusent. Kollegene våre i Simpro er likesinnede og har et felles verdisett med oss. Det har lagt til rette for vekst og utvikling», sier Rudi.

Felles teknologiplattform
Simpros innsikt i og forståelse for bransjen ble tidlig tydelig og gjorde at Noca kunne investere i ny produksjonslinje – og når Simpro fullfører det planlagte innkjøpet av ny produksjonlinje vil begge stedene ha samme teknologi. «I perioder med store arbeidsmengder kan produksjonen flyttes mellom fabrikkene», forklarer Rudi, som poengterer at to produksjonssteder betyr dobbel dekning. Begge selskapene kan dermed ta større kunder og oppdrag.

Salgsavdelingene slått sammen
Noca føler seg også synligere i markedet etter at salgsavdelingene ved Simpro og Noca ble slått sammen. «Det har aldri vært høyere salgsaktivitet i Noca enn akkurat nå – og selgerne har et langt bredere produktspekter å tilby. Et ferskt samarbeid med produktutviklerne i Prevas har også utvidet Nocas verdikjede og ført til at kundene kan få hjelp helt fra design til ferdig produkt.

Positive utsikter
«I Noca er vi svært fornøyd med den nye hverdagen vår. Vi har mange nye og gode kolleger og samarbeidspartnere i Simpro og vi ser svært positivt på fremtiden. Som en enhet er vi mer robuste og tåler bedre de svingningene som kommer i markedet», avslutter en optimistisk Rudi.