Komponentdatabase

Slik jobber Noca med det avanserte Light Structures-kabinettet


Et nytt kabinett fra Light Structures har vært gjennom mesteparten av Noca sin verdikjede. 

Kabinettet, en teknisk komplisert kombinasjon av fiberoptikk, fiberhåndtering, kretskortelekttronikk og mekatronikk, sammenstilles nå hos Noca.

Tidligere har Light Structures selv stått for sammenstillingen av produktet. Nå er mesteparten av prosessen flyttet til Noca. Det kaller teknologiansvarlig og medgründer Geir Sagvolden i Light Structures en stor tillitserklæring. «Vi har aldri før brukt en produsent på den måten som vi bruker Noca. Noca har gått fra å være en kretskortleverandør på den gamle enheten vår til å også stå for produksjonstilpassing, produktutvikling, sammenstilling og testing», forklarer Sagvolden. Tidligere har sammenstillingen blitt gjort hos Light Structures.

Utvidet samarbeidet
Kabinettet, som er hjernen i et fiberoptisk sensorsystem, har den perfekte produktprofilen for Noca; høy kompleksitet og forholdsvis lavt volum.
Da Light Structures på kort varsel trengte ny kretskortprodusent svingte Noca seg rundt og spilte på en av sine styrker: evnen til å omstille seg raskt. Light Structures ble såpass imponert under kretskortsamarbeidet at de åpnet for videre og utvidet samarbeid.

Enklere, bedre og rimeligere
Der Light Structures er eksperter på fiberoptikk, er produksjon Nocas ekspertiseområde. Det nyter nå Light Structures fordelene av. «Sammenlignet med det kabinettet vi produserte selv har vi nå et kabinett som er enklere å produsere, rimeligere og av høyere kvalitet», skryter Sagvolden.

Noca koblet med en gang inn produksjonspartner Profi. Sammen utforsket de to produksjonsselskapene måter å forenkle og forbedre produksjonen på. «Vi så ganske enkelt på måten det hadde blitt gjort på før, skritt for skritt, så fant vi ut hvilke ledd i sammenstillingen som kunne forbedres og på hvilken måte», forklarer Kristian Fossum, leder for prototype og industrialisering i Noca. Resultatet er et sammenstillingsgrunnlag, en type oppskrift eller bruksanvisning som produsentene kan forholde seg til.

Inne i den sølvgrå boksen i midten av det sorte kabinettet (bildet over) ligger to kretskort produsert hos Noca, optiske lyskilder, optiske leseinstrumenter, strømforsyning og en mikro-PC prosesserer signalene fra de optiske signalene.

Inne i den sølvgrå boksen i midten av det sorte kabinettet (bildet over) ligger to kretskort produsert hos Noca, optiske lyskilder, optiske leseinstrumenter, strømforsyning og en mikro-PC prosesserer signalene fra de optiske signalene.


Sammenstillingsgrunnlag sikrer jevn kvalitet
Nå som Light Structures har godkjent sammenstillingsgrunnlaget har de i praksis en standardisert produksjonsmanual. Den kan alle parter forholde seg til, fra operatørene som skal utføre selve sammenstillingen, til ingeniørene som skal forbedre produktet og produksjonen. Dokumentet eier Light Structures selv. Det betyr at de kan bruke det om de flytter produksjonen tilbake til egne lokaler eller videre til andre produsenter. «Et presist og godt sammenstillingsgrunnlag gjør at hvert eneste kabinett vi lager er så like som mulig og dermed av høy kvalitet og uten feil», forklarer Fossum.

Ferdig kabinett med sort front.

Slik ser det ferdige produktet ut når det sendes fra Noca til Light Structures.

 

Les mer om Light Structures og deres teknologi her

Slik har Noca og Light Structures jobbet sammen gjennom Nocas verdikjede:

Industrialisering:

Noca har bidratt til å lage et kabinett som er mer effektivt å produsere og som er rimeligere.

Industrialisering

Kretskortproduksjon:

Noca produserer kretskortene til kabinettet. I tillegg har Noca gjort analyser på komponentenes tilgjengelighet og levetid.Kretskortproduksjon

Produktsammenstilling:

Noca sammenstiller kabinettet og ser kontinuerlig etter forbedringer på sikkerhet, enkelhet og effektivitet. Noca har også laget sammenstillingsdokumentasjon.Produktsammenstilling

Produkttesting:

Etter hvert skal Noca teste produktene. Light Structures gjør dette selv i første omgang. Light Structures vil da bidra til å bygge opp Nocas kompetanse på test av optiske forbindelser og samarbeide om hvilket utstyr som trengs for god testing.Produkttesting