Komponentdatabase

Teknologi

Noca er stolte av å tilby det aller mest fleksible og nøyaktige overflatemonteringsutstyret som finnes på markedet i dag.

NOCA-NyeMaskiner_hovedbilde

De nye monteringsmaskinene er utstyrt med dobbelt sett riggebord og feedere.

 

Våre to ASM Siplace OFM monteringslinjer har en total kapasitet på over 100.000 komponenter per time (IPC). Den nyeste SX-linjen kan i tillegg enkelt skaleres opp med ytterligere over 100 000 komponenter pr. time (IPC), uten mer enn noen minutters stopp, eller at hverken plasseringsprogram eller eksisterende rigging må endres.

Dette gjør at prototyper og storserieproduksjon kan foregå med samme utstyr, og fra samme database.

ASM Siplace SX med tray for ekstra store kort.

ASM Siplace SX
De nyeste SX maskinene våre håndterer alt fra verdens minste komponent 008004 (0201 metric) opptil 100×200 mm store komponenter.

Dette setter oss i stand til å ligge et lite skritt foran de fleste behov kundene måtte ha.

Siplace Pro SoftWare
Våre ASM maskiner, Siplace Pro SoftWare, er med sine mange opsjoner og muligheter det beste tenkelige verktøyet vi kan bruke for å gjøre kundene våre gode.

Noca har blant annet disse opsjonene i maskinkonfigurasjonen:

  • Random setup
  • Setup Senter
  • Smart pin support
  • Split table
  • X Feeder med splice detectors
  • Offline Teaching station


Alle program og forberedelser kan gjøres i forkant av kjøringen, og nedetiden på OFM linjene blir derfor minimal. Skulle det være nødvendig, så er samtidig alt som er mulig å gjøre offline, også mulig online.

ASM Siplace SX
Vår ASM Siplace SX OFM monteringslinje er det aller mest fleksible og nøyaktige av overflatemonteringsutstyr på markedet.

Pastatrykkeren fra DEK, som står først i linjen, er svært stabil og presis og bidrar dermed til at færre feil skjer lenger ned i linja.

Pastatrykkeren fra DEK, som står først i linjen, er svært stabil og presis og bidrar dermed til at færre feil skjer lenger ned i linja.

ASM DEK
Våre to ASM DEK pastatrykkere sørger for at loddepasta blir nøyaktig plassert på mønsterkortene. Vår nyeste er en ASM DEK Horizon 03ix.

Omsmeltingsovner
Begge våre linjer har omsmeltingsovner fra Heller Industries. Både Heller 1809 EXL og Heller 1707 MKIII sørger for topp kvalitet på våre loddinger. For kunder som ønsker det, eller i spesielle tilfeller, har vi også en IBL SLC 504 Vapourphase. Vapourphase bruker til forskjell fra varmluft og IR-varme, en kjemisk væske med et bestemt kokepunkt til varmeoverføring. Vår KIC Explorer hjelper oss å holde kontroll på prosessen og loddeprofilene.

Selv om det meste i dag loddes blyfritt (SAC 305), har vi også muligheter for blyholdige loddinger.

SAKI BF-3Di AOI
Etter OFM linjene står det en SAKI BF-3Di AOI, som utfører automatisk optisk inspeksjon, og gjør det lettere å oppdage mulige feil som ellers ikke vil være synlig.

Kurtz ERSA Versaflow 3
Noca har i tillegg en Kurtz ERSA Versaflow 3 selektiv lodderobot med en mengde forskjellige nozzler, samt både bly og blyfri loddegryte, er vi godt i stand til å møte kundens krav til repeterbar lodding av hullkomponenter på de mest avanserte kortutlegg.

Speedline Electrovert Vectra
For kretskort utlagt for bølgelodding, har Noca en Speedline Electrovert Vectra bølgeloddemaskin.

Nordson Asymtek C-740
For produkter som krever lakk, benytter vi en høyeffektiv Nordson Asymtek C-740 lakkrobot (Videobibliotek) Med både SC-400 og DV01pistoler kan roboten påfører flere typer lakk med en repeterbar nøyaktighet.

Dopag Micro-Mix
Vi har også muligheter for 2- komponent støp med vår Micro-Mix fra Dopag Gruppen.

In circuit og funksjonstest
For å sikre kvaliteten på vår produksjon tilbyr har vi selvfølgelig også muligheter for både ”in-circuit” og funksjonstest, dersom det er ønskelig. Dette svært moderne utstyret er viktig for å sikre lave kostnader og høy kvalitetsproduksjon til våre kunder.

Noca og kvalitet
Når det gjelder kvalitet er Noca alltid forpliktet til å tilby våre kunder produkter og tjenester som oppfyller kundens krav og behov. Vårt mål er alltid å møte eller overgå våre kunders forventninger.